Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Nieuwe subrubriek Archivering in de rubriek Stadshistorie:   (29-09-2007)

Het Westfries Genootschap heeft ermee ingestemd dat we enkele oudere publicaties, welke niet meer verkrijgbaar zijn, nu online voor iedereen toegankelijk mogen publiceren op onze website.  Daarbij is een Bibliografie opgenomen. Elk jaar verschijnt in het jaarboek (West-Friesland Oud & Nieuw) van het Westfries Genootschap een "Bibliografie van West-Friesland".

Hierin wordt een overzicht gegeven van publicaties over West-Friesland van het afgelopen jaar. Hoewel de hierin genoemde Kwartaalbladen van "Oud Hoorn" ook uitgebreid op deze website worden beschreven, zie de index, leek het ons voor de volledigheid toch een goede zaak om de gedeeltes over Hoorn op de "Oud Hoorn" website op te nemen.

Met dank aan het Westfries Genootschap voor het ter beschikking stellen.

Alle exemplaren van West-Friesland Oud & Nieuw (WFON zijn in te zien in het Documentatiesysteem van "Oud Hoorn" in het Oost-Indisch Pakhuis (Adres en openingstijden).
 
Naast de genoemde bibliografie treft u in de rubriek Archivering het jaarboek van 1957 van het Westfries Genootschap aan. Dit jaarboek is als eerste door ons gekozen, omdat het ingaat op de stedelijke vrijheid en de jurisdictie mbt de stadsrechten. Het jaarboek is OCR-gescand, waarna er een tekstcontrole/correctie uitgevoerd is.  De volgende technische bewerking was het inhangen in de huisstijl van onze website, zodat men door kan bladeren en een overzicht heeft van de gehele publicatie.
 
Na dit jaarboek willen we meer publicatie-overzichten e.d. van niet meer verkrijgbare publicaties, waarin "Oud Hoorn" figureert in dit digitale archief opnemen. Een eerste start is gemaakt met een artikel mbt Hoornse tabakskervers, van de auteur Piet Kistemaker uit 1989.
 
De inzet van met name Chris Kistemaker en Hillebrand Peerdeman maakte deze nieuwe aanpak mogelijk.

 

Nieuwsarchief