Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

(Oud) Hoorn te zien op bijzondere postzegels   (23-04-2007)

 Met als motto "Mooi Nederland" brengt TNT Post een reeks speciale postzegelvelletjes uit. Deze velletjes omvatten ieder vijf postzegels die een beeld geven van diverse plaatsen in ons land. In deze voor dit jaar vierde uitgifte van de driejarige serie is nu Hoorn aan de beurt. Eerder verschenen er al postzegelvelletjes met als onderwerp Gouda, Groningen, Leerdam en Vlissingen.
Op het postzegelvelletje "Mooi Nederland Hoorn", dat op 26 maart j.l. verscheen, zien we de schilderachtige haven van onze stad, waar een jongen aan het vissen is. Ook zien we de Waag en andere historische panden en o.a. ook de Grote Kerk.

In deze afbeelding komen scheepvaart, visserij, toerisme en Michiel de Ruiter samen. Voor Hoorn is de visserij tegenwoordig vooral een zaak van hobbyisten en een onderdeel van het toerisme. De scheepvaart en het grootse verleden van de stad zijn vertegenwoordigd door een afbeelding van Michiel de Ruyter op het T-shirt van de vissende jongen.
De postzegels zelf geven een beeld van de Hoofdtoren en het Westfries Museum. Dit naar ontwerp van Bureau Overburen. Ieder van de vijf postzegels heeft een waarde van € 0,44. Het drukken van de velletjes in de kleuren geel, magenta, cyaan en zwart, was in handen van Joh. Enschedé Security Print in Haarlem. De oplage bestaat uit 124.000 velletjes.
De postzegelvelletjes zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij Collect Club in Groningen, via www.tntpost.nl en de reguliere verkooppunten in Hoorn. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

 

Nieuwsarchief