Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Westfries Archief neemt deel aan Landelijke Archievendag   (10-10-2006)

Op zaterdag14 oktober vindt voor de derde keer de Landelijke Archievendag plaats. Archiefinstellingen door het hele land organiseren op deze dag bijzondere activiteiten. Het thema dit jaar is 'Geloof en Bijgeloof'. Ook het Westfries Archief neemt deel aan de Landelijke Archievendag. Nu het Westfries Archief is verhuisd naar het nieuwe gebouw aan de Blauwe Berg is het qua ruimte goed mogelijk om in het vervolg aan dergelijke manifestaties mee te doen.

De Landelijke Archievendag is een belangrijk onderdeel binnen de Week van de Geschiedenis, deze week is van 14 tot en met 22 oktober. Bezoekers maken op 14 oktober op speelse wijze kennis met meer dan 60 archiefdiensten. In het hele land worden activiteiten georganiseerd rondom het thema. Het loopt uiteen van tentoonstellingen tot een boottocht en van Mac Archive tot een restauratieatelier.

In het Westfries Archief worden uitgebreide rondleidingen georganiseerd, waarbij het publiek vele unieke en mooie archiefstukken te zien kan krijgen.
Personen, verenigingen en instellingen die overwegen archief in bewaring te geven kunnen tussen 11-14u. voor informatie terecht bij de contactpersoon, dhr. Piet Boon.
Informatie over cursussen in o.a. oud handschrift lezen, onderzoek naar middenstanders, de aanpak van historisch onderzoek en stamboomonderzoek voor beginners is ook beschikbaar. Tenslotte zullen de Nederlandse genealogische Vereniging, afd. Koggenland, het Westfries Genootschap, de St. Westfriese families en de historische verenigingen uit Blokker, Hensbroek, , Hoorn, Sijbekarspel-Benningbroek en Venhuizen zich presenteren met stukken over het thema en hun publicaties en onderzoeken naar de lokale geschiedenis van de steden en dorpen in Westfriesland.
Iedereen die het prachtige nieuwe gebouw eens van binnen wil bekijken is welkom tussen 11.00 -16.00u. op Blauwe Berg 5c te Hoorn.

Informatie
Meer informatie over de Landelijke Archievendag kunt u vinden op www.archievendag.nl en www.westfriesarchief.nl.

 

Nieuwsarchief