Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Documentalist gezocht   (26-09-2005)

Vereniging Oud Hoorn bezit een scala aan boeken en ander documentatiemateriaal over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland in de meest brede zin. Dit historisch materiaal staat bijeen in het documentatiecentrum van het Oost-Indisch Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Deze boeken kunnen tijdens de openingsuren door belangstellenden ter plekke worden ingezien en geraadpleegd. De documentalist is vrijwilliger en draagt zorg voor het beheer en de toegankelijkheid van het boekenbezit. Met het oog op de continuïteit is de vereniging op zoek naar een vrijwilliger(ster), die mede op verzoek van de huidige documentalist, een deel van de taken op zich wil nemen. We zoeken een man of vrouw die van boeken houdt en Oud Hoorn en zijn geschiedenis een warm hart toedraagt. Bij voorkeur heeft deze persoon ook ervaring met digitaal bestandsbeheer. In overleg met de huidige documentalist worden de volgende taken onderling verdeeld:

§ Het beheer van het documentatiecentrum
§ Het toegankelijk houden van het bestand via digitaal bestandsbeheer
§ Het opsporen en eventueel aanschaffen van oude boeken die verband houden met de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland
§ Het bezoeken van antiquariaten en veilingen
§ Attent zijn op het verschijnen van nieuwe uitgaven over Hoorn en de regio
§ Contact onderhouden met particulieren i.v.m. boekenverkoop of schenkingen aan de vereniging.

Om deze taken naar behoren te kunnen uitvoeren wordt van kandidaten verwacht dat zij minimaal één of twee dagdelen per week beschikbaar zijn.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de heer Coen Droog ( tel. 232305)

 

Nieuwsarchief