Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Inschrijving ledenexcursie een succes   (23-05-2005)

Zaterdag 11 juni 2005 vindt de ledenexcursie plaats van de Vereniging Oud Hoorn. De excursie wordt dit jaar fietsend afgelegd in de directe omgeving van Hoorn. De historische verenigingen Blokker en Zwaag , alsmede de Martinuskerk in Schellinkhout en Molen de Krijgsman hebben hun medewerking toegezegd. De inschrijvingen komen per post en per mail binnen. De start van de tocht is vrij tussen 10.00 uur en 12.00 uur vanaf het Oost Indisch Pakhuis, Onder de Boompjes 22, te Hoorn. Hier ontvangen de leden een routekaart en een routeboekje waarin een beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. U rijdt de tocht zelfstandig.

Globaal ziet de route er als volgt uit:

* Via de Pakhuisstraat en de Vollerswaal fietst u langs de Oosterpoort en werpt een blik op de nieuwbouw rond de Karperkuil

* Via de dijk verlaat u Hoorn en bereikt Schellinkhout, waar de Martinuskerk voor u geopend is en u ook het Raadhuis, nu bibliotheek en de Steenen Kamer kunt bekijken.

* In Blokker kunt u de Pancratiuskerk bekijken en een bezoek brengen aan de Afmijnzaal van de historische vereniging Blokker en Molen de Krijgsman (koffie tot 15.00u.)

* De tocht doet vervolgens de Lourdeskapel in Zwaag aan waar we ook in contact willen treden met de stichting Historisch Zwaag. U kan dan nog de NH Kerk in Zwaag bekijken als afronding van de tocht.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel stellen wij het op prijs indien u zich te voren opgeeft. Dat kan door een briefje te sturen naar Vereniging Oud Hoorn , Onder de Boompjes 22, 1621 GG Hoorn, onder vermelding op de enveloppe: deelname excursie. Ook kunt u een e-mail-bericht sturen naar info@verenigingoudhoorn.nl

 

Nieuwsarchief