Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Uitnodiging Najaarsledenvergadering in Parkschouwburg   (04-10-2004)

Aan de leden van de Vereniging Oud Hoorn en belangstellenden.

Geachte leden en belangstellenden,

Hierbij nodig ik u uit voor de najaarsledenvergadering van de Vereniging Oud Hoorn, die zal worden gehouden op

Zaterdag 16 oktober 2004 om 10.00 uur in de Schouwburg "Het Park" te Hoorn. (zaal open: 9.30 uur)

De agenda ziet er als volgt uit:

Opening en welkom
Mededelingen van het bestuur
Verslag van de voorjaarsledenvergadering; zie Kwartaalblad nr. 3/2004
Bestuursverkiezing
De heer Jan Floris heeft zich bereid verklaard om ter vervulling van de vacature, die ontstaat door het vertrek van mw. Margot Veerman, lid te worden van het bestuur van de vereniging. Mw. Veerman heeft te kennen gegeven vanwege drukke verplichtingen op haar werk de bestuursfunctie niet langer naar tevredenheid te kunnen vervullen.

De heer Jan Floris is al een reeks van jaren lid van de Vereniging en werkzaam als deskundige op het gebied informatie en automatisering bij het R.O.C. te Amsterdam. Hij is coördinator van onze werkgroep automatisering en samen met de werkgroep verantwoordelijk voor de automatisering en de website van de vereniging.

Op grond van artikel 8, lid 3 van de statuten hebben de leden het recht een of meer tegenkandidaten te stellen, mits tenminste tien leden dit uiterlijk zeven dagen voor de vergadering schriftelijk aan het bestuur kenbaar hebben gemaakt.

Voorstel voor de ruil van ruimten in het Pakhuiscomplex (zie ommezijde)
Uitreiking van de jaarlijkse onderscheiding
Rondvraag en sluiting

Na afloop van de vergadering bent u in de gelegenheid om onder deskundige begeleiding een rondleiding te maken door het complex van de schouwburg "Het Park".

Namens het bestuur,
Met vriendelijke groet,

 

P.M. Huisman, secretaris.

N.b. Vanwege het voorstel bij agendapunt 5 heeft u deze uitnodiging en het Kwartaalblad ongeveer een week later ontvangen dan gebruikelijk, waarvoor onze excuses.

VOORSTEL VOOR ONDERHANDELINGEN EN AF TE SLUITEN OVEREENKOMST MET DE STICHTING STADSHERSTEL OVER HET PAKHUISCOMPLEX

Reeds enige tijd is het bestuur van de Vereniging Oud Hoorn in gesprek met de stichting Stadsherstel en de gemeente Hoorn over de restauratie van en eigendomswisseling in het Pakhuiscomplex. Deze onderhandelingen komen langzamerhand tot een afronding. Alvorens het bestuur daadwerkelijk afspraken kan maken behoort de ledenvergadering haar instemming te verlenen. Het bestuur heeft daartoe het volgende voorstel geformuleerd:

De vereniging Oud Hoorn levert aan de stichting Stadsherstel de woning Pakhuisstraat 1 (exclusief trapopgang); kosten koper.
Stadsherstel levert aan Oud Hoorn een hoeveelheid ruimte op de begane grond, aansluitend aan de huidige begane grond van ons informatiecentrum (ongeveer 65 m2); eveneens kosten koper.
Oud Hoorn draagt aan Stadsherstel over de schriftelijke toezegging van de gemeente Hoorn dat de kosten van restauratie van het dak boven Pakhuisstraat 1 voor rekening komen van de gemeente Hoorn.
Stadsherstel draagt zorg voor een correcte afwerking van de begane grondruimte, zodat deze na stoffering door Oud Hoorn direct te gebruiken is.
Oud Hoorn vergoedt aan Stadsherstel de kosten van restauratie van de benedengevels van het huidige informatiecentrum.
Ter compensatie van het meergeleverde van Oud Hoorn aan Stadsherstel levert Stadsherstel binnen 3 jaar een adequate zelfstandige ruimte (100 m2), bij voorkeur in het zogenaamde Weeshuiscomplex. Andere voorstellen voor compensatie zullen door Oud Hoorn welwillend in overweging worden genomen.
De werkzaamheden, die aan de wederzijdse eigendommen moeten plaatsvinden zullen geschieden in overleg tussen Stadsherstel en Oud Hoorn en onder regie van Stadsherstel. De kosten van regie komen voor rekening van Stadsherstel.
Stadsherstel verplicht huurders dan wel toekomstige kopers contractueel af te zien van reclame-uitingen aan de gevel of achter de ramen van de gevel aan Onder de Boompjes.
Bij overeenstemming tussen partijen zal e.e.a. juridisch worden vastgelegd.

Motivatie voor dit voorstel:

- De huidige woning Pakhuisstraat 1 is moeilijk bruikbaar te maken voor de doeleinden van de vereniging;

- De vereniging heeft vanwege haar activiteiten vooral behoefte aan ruimten op de begane grond;

- De vereniging heeft voor de lange termijn behoefte aan voldoende ruimte voor archief en opslag van boeken;

- De bereidheid van de Vereniging Oud Hoorn om medewerking te verlenen aan de restauratie van het Pakhuiscomplex.

Tijdens de ledenvergadering zal het bestuur een nadere toelichting geven op het voorstel. Wij verzoeken de leden om op basis van bovenstaand voorstel in te stemmen met afronding van de onderhandelingen met de Stichting Stadsherstel.

 

Nieuwsarchief