Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Tandartsopleiding wordt onze achterbuur   (21-09-2004)

Hoewel u aanvankelijk in het NHD las dat deze opleiding in de Muntstraat gevestigd zou gaan worden is het nu helder dat het het Oostindisch pakhuis in de Pakhuisstraat betreft. In het bouwplan van de Stichting Stadsherstel wordt o.a. een ruil gerealiseerd waarmee de Vereniging Oud Hoorn op de begane grond meer activiteiten kan ontplooien mbt beeldbeheer en het ontsluiten van archieven. Op de website van het NHD stond onderstaand bericht:

Het Academisch centrum tandheelkunde Amsterdam (Acta) opent volgend jaar een vestiging in Hoorn. Hier krijgen studenten hun praktijkopleiding voor het vak tandarts.

De gemeente Hoorn maakte gisteren bekend dat de gezamenlijke opleiding van de faculteiten tandheelkunde van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam volgend jaar een groot pand aan de Pakhuisstraat (aanvankelijk stond hier Muntstraat; red. Vereniging Oud Hoorn) zullen betrekken. Het centrum heeft door de toeloop van studenten die tandarts willen worden ruimtegebrek in het eigen gebouw aan de Louwesweg in Amsterdam. Eerder werden al nevenvestigingen geopend in Den Haag en Almere.

Hoorn wordt vanaf het volgend studiejaar de leerwerkplek voor 125 derdejaars studenten en hun docenten. Wanneer het centrum eenmaal volledig in werking is, verwacht decaan W. Beertsen van het Acta dat er 5000 West-Friezen hier tandheelkundige zorg kunnen krijgen. "We hebben wel speciale patiënten', aldus Beertsen: "mensen die in de eerste plaats eersteklas behandeling willen maar ook accepteren dat ze een dagdeel in behandeling zin. En dat er veel meer mensen om de behandelstoel staan".
Tekst ontleend aan www.nhd.nl

 

Nieuwsarchief