Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Oud Hoorn lanceert sub-site Koepelkerk   (14-12-2003)

Na de publicatie van sites over Oosterkerk, Lutherse kerk en Hervormde kerk te Zwaag, publiceert Vereniging Oud Hoorn nu ook een sub-site over de Koepelkerk (St. Cyriacus kerk).
Verdeeld over 12 pagina's worden volgens een vast patroon onderwerpen als geschiedenis, interieur, orgel  en ramen behandeld. In het geval van de koepelkerk is er extra aandacht voor bijv. de Maria van Hoorn- en Cyriacuslegende, het altaar en de preekstoel. Bovendien is er aandacht voor de ontwerper van de kerk, architect A.C. Bleys.   

Met de toevoeging van de Koepelkerk is de kerkenrubriek met zijn 5 sub-sites inmiddels de grootste afdeling binnen de snel groeiende Vereniging Oud Hoorn site.

Veel werk is er ook dit maal weer verricht door  vrijwilligers die zorg dragen voor de vergaring en verwerking van de gegevens en daarna de implantatie in de hoofdsite. Dat er bij het bijeengaren soms ook fouten ongewild de pagina's insluipen is onvermijdelijk. De redactie van de Kerkenrubriek houdt zich graag aanbevolen voor op- of aanmerkingen. 

 

Hillebrand Peerdeman
  

 

Nieuwsarchief