Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Bekijk of download de PDF versie (12.66 MB - Opent in nieuw venster)


NB Alleen artikelen ouder dan een jaar zijn beschikbaar in het PDF formaat!
Download hier de gratis Acrobat PDF Reader.Bekijk ook: Auteursrechten

Kwartaalblad 2006 / 4   blz. 135

Nieuwe voorzitter stelt zich voor

Auteur: Ottens, Egbert

Voorafgaande aan de najaarsledenvergadering op 14 oktober had de toenmalige voorzitter, Ton van Weel, te kennen gegeven zijn functie te willen neerleggen. Het bestuur had vervolgens Egbert Ottens bereid gevonden om het Oud Hoorn-roer van Ton over te nemen. Op pagina 3 van het december-nummer stelt de nieuwe voorzitter zich voor en vertelt het een en ander over zichzelf. Egbert Ottens werd in 1945 te Amsterdam geboren en volgde een opleiding tot tekenleraar. Gedurende zijn werkzaam leven was hij in dienst van de gemeente Amsterdam, o.a. bij de Dienst Volkshuisvesting. Daar werkte hij o.a. met de in 1994 overleden wethouder Jan Schaefer. Samen met zijn echtgenote kwam Egbert als een soort "overloper" naar Hoorn. Het echtpaar verloor hun hart aan deze stad en denken niet meer aan terugkeer naar Amsterdam.
Egbert heeft in de loop der jaren tal van maatschappelijke functies vervuld. Ook was hij tot maart 2006 lid van de Hoornse gemeenteraad voor de PvdA. Sinds juli 2006 is hij ook voorzitter van de Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken/De Boterhal.
"Ik wil mij inzetten om het beleid voort te zetten. Het zal niet eenvoudig zijn om iemand als Ton van Weel op te volgen. Maar gelukkig staan een bekwaam bestuur en de vele enthousiaste vrijwilligers mij daarin bij. Het doel van de vereniging bij de oprichting in 1917 was de zorg voor het schoon in onze stad. Dat doel blijft onverminderd onze drijfveer": aldus de nieuwe voorzitter die wij nog vele succesvolle jaren in deze functie willen toewensen.

 

  Terug naar vorige pagina

 

Leden van de Vereniging Oud Hoorn ontvangen het Kwartaalblad op het huisadres. Losse nummers, voorzover voorradig, zijn verkrijgbaar gedurende de openingsuren van het Oost-Indisch Pakhuis.

Kwartaalbladen t/m 2000 prijs per stuk € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor leden € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor niet-leden € 7,50

Vrijwel alle kwartaalbladen zijn in te zien in ons archief in het Oud Hoorn verenigingsgebouw.
Kwartaalblad index 1979 t/m 2004, Arie van Zoonen
Samenvattingen 2002-2013, Frans Zack
Samenvattingen 2014-2024, Ben Leek
PDF versies 1979-2009 en database artikelen Kennisbank, Gerard van Stijn