Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Winkelassortiment

Het winkelassortiment vindt u op ons verenigingsadres: Onder de Boompjes 22, meer informatie vindt u hier

Winkelartikel: Hoorn in de twintigste eeuw -

Hoorn in de twintigste eeuw


Auteur
diverse auteurs
Uitgever
Publicatiestichting Bas Baltus i.o.v. Vereniging Oud Hoorn
Jaar
2017
ISBN
978-90-76385-20-4
Prijs
€ 39,50


Hoorn in de twintigste eeuw is uitgegeven ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Vereniging Oud Hoorn en beschrijft de meest recente geschiedenis van de stad Hoorn. Hiermee is de geschiedschrijving over de stad tot en met de twintigste eeuw compleet.

Dit boek is “een cadeau aan de stad”. Het is geschreven door een auteurscollectief uit de Vereniging Oud Hoorn, aangevuld met een prachtige collectie uniek beeldmateriaal. Een bijzondere aanpak met een prachtig resultaat.

In het boek kunt u ook de geschiedenis van de Vereniging Oud Hoorn terugvinden. Een periode van honderd jaar waarin de leden en de vrijwilligers van de vereniging zich hebben ingezet voor het behoud van het materiële en immateriële erfgoed van de stad. Het is mede aan hun inzet te danken dat er veel bewaard is gebleven en dat de historische delen van de stad er goed voorstaan.

(tekst op de achterzijde van het boek dat uit 2 delen bestaat)

Op zondag 19 november 2017 is tijdens onze jubileummiddag in schouwburg het Park het boek ‘Hoorn in de twintigste eeuw’ gepresenteerd.

Een groep enthousiaste schrijvers heeft de  geschiedenis van Hoorn in de afgelopen eeuw uit het stof gehaald en uitgebreid beschreven. Heel veel onderwerpen komen aan bod zoals onderwijs, sport, volkshuisvesting, economie, gezondheidszorg, kunst en cultuur, bevolking, sociale zaken, religie, bestuur en openbare orde, WOII en monumentenzorg . Ook voor een ieder, die een deel van deze eeuw heeft meegemaakt, zijn er onbekende verhalen maar is er ook veel herkenning van vergeten gebeurtenissen. En dan vooral de vele -vaak onbekende -foto’s en illustraties.

Het is een prachtig boek geworden in twee delen, totaal 888 pagina’s lees- en kijkplezier, dat dankzij vele sponsoren en subsidies voor de zeer aantrekkelijke prijs van 39,50 euro kan worden aangeboden.