Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Hier is alles gewoon, dat spreekt

11-02-2020

oudhoorn

Ā Op dinsdag 11 februariĀ  organiseert Vereniging Oud Hoorn de lezing ā€˜Hier is alles gewoon, dat spreektā€™ door Egbert Ottens.

Ā Op 13 november presenteerde de Publicatiestichting Bas Baltus het boek: ā€˜Hier is alles gewoon, dat spreektā€™, over de oorlogsjaren in Hoorn, geschreven door Egbert Ottens. Voor veel mensen ging het leven tijdens de bezetting zijn gewone gang. Ondergronds gebeurde het: pleegde men verzet, hielpen honderden inwoners onderduikers en werden illegale kranten verspreid. Over het verzet bestaan vele mythes. In zijn lezing gaat Egbert Ottens in op goed en kwaad en op het grijze gebied daartussenin. Er is ruimschoots de tijd om in te gaan op vragen van de lezers. Egbert Ottens was beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam, lid van de gemeente raad van Hoorn en voorzitter van Vereniging Oud Hoorn en heeft veel publicaties op zijn naam staan over de geschiedenis van Hoorn.Ā 


>.

De aanvang van de lezingen is om 20.00 uur.

De lezingen vinden plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, 1621BR.

De toegangsprijs is in verband met de stijgende kosten enigszins verhoogd. Leden betalen ā‚¬ 5,00 en niet-leden ā‚¬ 6,50.

In verband met de te verwachten belangstelling is reserveren noodzakelijk. Alleen via de email:Ā lezingen@oudhoorn.nl

Ā 

Foto van Duitse militairen, die kort voor deĀ  bevrijding vertrekken uit de haven van Hoorn: Jan Dirk Osinga

 

  Overzicht -