Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Werkgroep Stadswandelingen

Historische rondleidingen zijn een belangrijk instrument om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij de doelstellingen van Vereniging Oud Hoorn. Iedere zomer stelt de werkgroep stadswandelingen een programma samen van vrij toegankelijke historische rondleidingen door de binnenstad. Vanaf half mei vinden deze ongeveer om de twee weken plaats op de vrijdagavonden om 19.30 uur. Gemiddeld worden er per wandeling zo'n 250 belangstellenden langs monumentale gebouwen, rustieke hofjes of juist dat verborgen steegje geleid.

Gidsen begeleiden deelnemers langs de Bierkade

De historische rondleidingen worden verzorgd door een team vrijwilligers. Onze gidsen zijn in staat om groepen inwoners te begeleiden en te informeren op een toegankelijke en onderhoudende manier teneinde hen de waarde van het erfgoed in Hoorn te laten ontdekken, begrijpen en beleven. Gasten mogen verwachten dat de gids een uitgebreide historische kennis heeft over het gebied en/of het thema van de rondleiding.

Gidsen bereiden zich theoretisch zelfstandig op een rondleiding voor met behulp van een studiegids. De praktische voorbereiding vindt plaats door middel van studiegroepen en proefwandelingen in de stad onder begeleiding van een ervaren gids. De studiegroepen en proefwandelingen zijn voor de vrijwilligers een interessante gelegenheid om gezamenlijk met de geschiedenis van Hoorn bezig te zijn.

Gidsen begeleiden groepjes deelnemers door de oude haven

Aanvullende informatie:

- Beleidsvisie werkgroep stadswandelingen

- Het actuele wandelprogramma

Of neem contact op via gidsen@oudhoorn.nl.