Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Brief van het bestuur (archief)

Verrommeling Binnenstad   (01-07-2022)


Aan het college van burgemeester en wethouders.
Nieuwe Steen 1 Hoorn
Hoorn, 26 juni 2021

Betreft: Verrommeling binnenstad

Geacht college,

In oktober 2021 heeft de Vereniging Oud Hoorn u de volgende brief geschreven:

De Vereniging Oud Hoorn heeft samen met twee van uw toenmalige wethouders een rondje door een deel van de binnenstad gemaakt om hun te wijzen op de verrommeling waar onze openbare ruimte onder te lijden heeft. Voor alle partijen een zeer leerzame wandeling. Tijdens deze wandeling hebben wij u ons pamflet over de verrommeling van de openbare ruimte toegezegd.

Het is de bedoeling om dit pamflet in ons komend kwartaalblad in verkorte versie op te nemen. De betrokken wethouder heeft toegezegd dat de gemeente aan de hand van ons stuk in het kwartaalblad zal reageren.

Naar aanleiding van deze brief heeft dhr. P. Meijers contact met ons opgenomen om de voortgang over de verrommeling over de verkiezingen heen te tillen. Het doet ons plezier dat dit onderwerp ook deel is geworden van het nieuwe raadsprogramma. Wij zouden graag met de betrokken wethouders en beleidsmedewerkers de wandeling opnieuw maken en samen een plan van aanpak opstellen hoe we onze binnenstad aantrekkelijk kunnen houden voor een zo breed mogelijk publiek. Ons pamflet is opnieuw als bijlage toegevoegd.

Er is in het pamflet een foto toegevoegd. Een beeld dat in een kwalitatief hoogwaardige binnenstad niet mag voorkomen, terrastafels opgestapeld tegen een beeldbepalend standbeeld. Als inwoner van onze mooie stad schaamde ik mij voor de groep bezoekers die gelijktijdig bezig waren hun bezoek aan de stad vast te leggen.

Hoogachtend,

Namens het bestuur van Vereniging Oud Hoorn

Jaap van der Hout, voorzitter Matt Wever secretaris

Hier treft u de originele ondertekende brief en hier het pamflet.

 

  Terug naar Brieven bestuur