Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Carillonconcert Gijsbert Kok 19.30 - 20.30

14-07-2021

carillon

Deze woensdagavond zal beiaardier Gijsbert Kok met een gevarieerd programma het carillon door de stad laten klinken. Barokmuziek bijvoorbeeld met onder meer het Brandenburgs Concert nr. 6 van Bach. 

Een zomerse noot vormen enige composities uit Spanje en Zuid-Amerika. 

Twee moderne beiaardcomposities sluiten het carillonconcert op toepasselijke wijze af. 

Beiaardier

Gijsbert Kok is beiaardier van Den Haag, Scheveningen, Voorschoten en Zoetermeer. Daarnaast is hij organist van de Abdijkerk in Den Haag - Loosduinen en van de American Protestant Church in Den Haag. Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium en hij heeft een concertpraktijk als beiaardier, organist en begeleider. Een aantal koraalbewerkingen voor orgel en arrangementen voor beiaard van zijn hand zijn in druk verschenen.

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

Tijdens ieder concert zal de binnentuin van de bibliotheek aan de Kloosterpoort geopend zijn. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem kunt ontmoeten onder het genot van een drankje. Dit alles geheel gratis. 

U hoeft zich niet aan te melden, de tuin van de luisterplaats is ruim genoeg om op veilige afstand en volgens de coronamaatregelen plaats te nemen. 

Zomerprogramma vervolg

28 juli¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Eddy Marien (Belgi√ę)

11 augustus¬† ¬† ¬† Rachel Perfecto (U.S.A.) en Jacob de Vreeze (Belgi√ę) solo en vierhandig

18 augustus      Roy Kroezen

25 augustus      Stadsbeiaardier Frits Reynaert speelt uw verzoeknummers! Geef hier uw voorkeur door.

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' vindt u hier

 

  Overzicht -