Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Carillonconcert Eddy Mari√ęn 19.30 - 20.30

28-07-2021

carillon

Het is 300 jaar geleden dat Matthias Vanden Gheyn overleed. Hij wordt door kenners gezien als 'de Bach van de beiaard'. Voor Eddy Mari√ęn aanleiding¬†om een programma samen te stellen met enkele werken van Bach en Vanden Gheyn. Zo wordt bij aanvang al flink uitgepakt met het beroemde Toccata en Fuga van Bach. Tevens staan enkele bewerkingen van Beethoven op het programma waaronder de beroemde Mondscheinsonate.¬†

Beiaardier

Eddy Mari√ęn¬†is docent aan de Koninklijke Beiaardschool in Belgi√ę. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij de graad Master of Music.¬†In Mechelen, Leuven en Halle werd hij aangesteld als stadsbeiaardier. Hij geeft concerten en lezingen in Europa, Amerika, Nieuw-Zeeland en Australi√ę.¬†Mari√ęn wordt¬†in binnen- en buitenland regelmatig gevraagd als jurylid voor beiaardconcours en -examens. Hij gaf Mastercursussen aan de Yale University (VSA), aan het Nationaal Paleis van Mafra (Portugal), de Beiaardschool van Denemarken en in Canberra (Australi√ę).

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

Tijdens ieder concert zal de binnentuin van de bibliotheek aan de Kloosterpoort geopend zijn. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem kunt ontmoeten onder het genot van een drankje. Dit alles geheel gratis. 

U hoeft zich niet aan te melden, de tuin van de luisterplaats is ruim genoeg om op veilige afstand en volgens de coronamaatregelen plaats te nemen. 

Zomerprogramma vervolg

11 augustus¬† ¬† ¬† Rachel Perfecto (U.S.A.) en Jacob de Vreeze (Belgi√ę) solo en vierhandig

18 augustus      Roy Kroezen

25 augustus      Stadsbeiaardier Frits Reynaert speelt uw verzoeknummers! Geef hier uw voorkeur door.

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht -