Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Carillonconcert Jasper Depraetere 19.30 - 20.30

30-06-2021

Jasper Depraetere

Jasper Depraetere is nog maar negen jaar als hij achter een oefenbeiaard kruipt. Hij is gelijk verkocht en studeert vanaf zijn dertiende aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Op 19-jarige leeftijd behaalt hij de tweede finaleplaats én de publieksprijs aan de prestigieuze Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard. Net 21 jaar oud, geeft Jasper momenteeel al concerten in binnen- en buitenland.

A Night at the Music hall

Gedurende een 'Ode aan cultuurbeleving' neemt Jasper u deze avond mee langs balletsuites uit Faust, via de tangobar met Piazzolla naar circustent Renz. Na het musicaltheater waarin stukken uit Cats en Les Miserables eindigt het beiaardconcert op de festivalweide met David Bowie en Freddie Mercury. 

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

Tijdens ieder concert zal de binnentuin van de bibliotheek aan de Kloosterpoort geopend zijn. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem kunt ontmoeten onder het genot van een drankje. Dit alles geheel gratis. 

U hoeft zich niet aan te melden, de tuin van de luisterplaats is ruim genoeg om op veilige afstand en volgens de coronamaatregelen plaats te nemen.  

Zomerprogramma vervolg

14 juli                Gijsbert Kok

28 juli¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Eddy Marien (Belgi√ę)

11 augustus¬† ¬† ¬† Rachel Perfecto (U.S.A.) en Jacob de Vreeze (Belgi√ę) solo en vierhandig

18 augustus      Roy Kroezen

25 augustus      Stadsbeiaardier Frits Reynaert speelt uw verzoeknummers!

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht -