Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Carillonconcert Boudewijn Zwart 19.30 - 20.30

23-06-2021

carillon

Het openingsconcert van Vereniging Het Carillon wordt dit jaar verzorgd door Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier in Amsterdam. Zwart (1962) studeerde het hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij werkt in verschillende steden als beiaardier en is tevens pianist, organist en componist. Met Henry Groen vormde Boudewijn Zwart jarenlang het Nederlands Carillon Duo. 

Zijn klanken vormen de opmaat naar een zomerprogramma van in totaal zeven carillonconcerten. Deze beginnen altijd om 19.30 uur en duren een uur. 

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

Tijdens ieder concert zal de binnentuin van de bibliotheek aan de Kloosterpoort geopend zijn. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem kunt ontmoeten onder het genot van een drankje. Dit alles geheel gratis. 

U hoeft zich niet aan te melden, de tuin van de luisterplaats is ruim genoeg om op veilige afstand en volgens de coronamaatregelen plaats te nemen. 

Zomerprogramma

30 juni¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Jasper Depraetere (Belgi√ę)

14 juli                Gijsbert Kok

28 juli¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Eddy Marien (Belgi√ę

11 augustus¬† ¬† ¬† Rachel Perfecto (U.S.A.) en Jacob de Vreeze (Belgi√ę) solo en vierhandig

18 augustus      Roy Kroezen

25 augustus      Stadsbeiaardier Frits Reynaert speelt uw verzoeknummers!

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht -