Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (komend)

Wandeling Hoornse Poortjes

04-12-2021

Latijnse Poortje aan het Munnickenveld

Zelfstandig een historische rondleiding lopen? Print of open hier de Wandeling Hoornse Poortjes en laat u in een uur langs de tien mooiste poortjes in Hoorn voeren.

Onderweg leest u over de mensen die dagelijks onder het poortje doorliepen. Vrijwilligers van de schuttersvereniging bijvoorbeeld die ongetwijfeld oefenden in het boogschieten maar misschien nog wel vaker door het andere poortje naar hun feestzaal liepen waar het bier rijkelijk vloeide.  

Verhalen over ouderen en weeskinderen in de diverse zorginstellingen achter de poortjes. Weeskinderen die als ze goed konden leren, ook onder het poortje van de Latijnse school door liepen.

Verbaas u over moedige drakendoders, een beeld dat ten hemel was gestegen of dertig krullen die u nog nooit zijn opgevallen en ontdek hoe Adriaen zijn volgers inspireerde.

Route

U kunt de wandeling volgen aan de hand van de routebeschrijving. Zoekt u meer uitdaging? Vind uw weg dan aan de hand van de oude stadsplattegrond. 

De wandeling start bij het Verenigingsgebouw van Oud Hoorn en eindigt op het Kerkplein. Halverwege kunt u een pauzemomentje inlassen bij een van de terrasjes die u op dat moment passeert.

 

 

 

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Voor priv√©rondleidingen op maat ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje hanteren wij marktconforme tarieven. Voor een rondleiding tussen een uur en anderhalf uur geldt ‚ā¨ 15,- per persoon met een minimum van ‚ā¨ 75,-. Neem contact op met gidsen@oudhoorn.nl onder vermelding van de gewenste datum, aanvangstijd, startlocatie en groepsgrootte. Graag bespreken we uw optimale route en een leuk thema voor de rondleiding. Uw aanvraag wordt na betaling in behandeling genomen.

Zie ook onze gratis stadswandelingen welke u zelfstandig kunt lopen.