Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Presentatie ‘Hoorn, schoonheid aan de Zuiderzee’ in Purmerend   (16-01-2024)

historisch purmerend

Zondag 28 januari 2024, in ‘t Stamhuis (Kerkstraat 11),

inloop vanaf 13.30, aanvang 14.00.

De ligging van Hoorn (horn = hoek van de dijk) aan de Zuiderzee was de basis voor haar opkomst als centrum van handel en scheepvaart.

De 16e en 17e eeuw waren tijden van grote welvaart en economische bloei. Hoorn was de hoofdstad van West-Friesland. Ook waren er zogenaamde Kamers van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en van de West-Indische Compagnie (WIC). Honderden schepen voeren vanuit Hoorn de zeeën over en ontdekten nieuwe handelsroutes. Deze glorietijd wordt weerspiegeld in historische gebouwen, deftige koopmanshuizen en stoere verdedigingswerken. De Hoofdtoren domineert al eeuwenlang de kades en havens. Nu is Hoorn vooral een regionaal centrum en een geliefde trekpleister voor toeristen. De nadere kennismaking door Jan Broekhuizen met de eeuwenoude en boeiende geschiedenis van stad Hoorn is zeer de moeite waard.

Leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang en zij mogen ook iemand meenemen. Niet-leden betalen € 3,50.

Belangstellenden kunnen met een e-mail naar reservering@vereniginghistorischpurmerend.nl plaatsen reserveren. Mensen die niet beschikken over internet en/of een mailadres kunnen hiervoor bellen naar 0299- 428 964.

 

 

Nieuwsarchief