Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

GEZOCHT: Oud-leerlingen Openbare ULO   (30-04-2023)

Draafsingelschool<br>ULOAfbeeldingsresultaat voor copernicus sgEen aantal docenten is sinds 2020 bezig om de geschiedenis van middelbare school de Copernicus s.g. in kaart te brengen. Dat moet resulteren in een boek dat wordt gepubliceerd in najaar 2024.

De geschiedenis van de Copernicus begint in 1916 aan de Draafsingel 37 in Hoorn. In dat jaar worden twee aparte Burgerscholen voor jongens en meisjes samengevoegd en ontstaat er een nieuwe school: de openbare ULO. Pas in 1974, als de school is verhuisd naar de Kometenstraat en inmiddels een MAVO is, wordt er een nieuwe naam voor de school bedacht: Copernicus. De school maakt een onstuimige groei door en breidt uit met een havo- en vwo-tak. In 2024 bestaat de naam Copernicus 50 jaar, reden voor een jubileumuitgave.

De auteurs van het boek zijn op zoek naar informatie over de lange geschiedenis van deze school.

Heeft u les gevolgd (of gegeven) op de openbare ULO, of later op de mavo/havo/vwo? Neem contact op met ondergetekende. We zijn bijzonder geïnteresseerd in uw verhaal, foto’s, kunstwerken, liefdesbrieven, dreigbrieven, rapporten, agenda’s, notulen… alles is welkom!

Bij voorbaat dank.

Paul Lassooij

Kinesis110@hotmail.com

 

Zie ook: stukje geschiedenis van Draafsingel naar Nieuwe steen.

 

Nieuwsarchief