Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Webmaster gezocht   (20-06-2021)

webmasterBen je betrokken bij de historische stad en zou je als vrijwilliger de techniek van deze website met bijvoorbeeld het pakket Dreamweaver willen onderhouden?

In de internetwerkgroep zijn er diverse vrijwilligers met specifieke taken, die meer gericht zijn op de inhoud dan de techniek.

Samenwerking met deze mensen is veelal per mail, al zijn er ook (als de crisis voorbij is) bijeenkomsten van de groep of met specifieke redactieleden die een rubriek inhoudelijk onderhouden.

De huisstijl is iets waar we trots op zijn en die ons diverse prijzen heeft opgeleverd. De website, de Kennisbank en de Facebook pagina worden goed bezocht. Zie de Googlenanalytics resultaten hier.

De berichtgeving in diverse rubrieken wordt via een contentmanagement systeem zelfstandig, dus zonder webmaster uitgevoerd: Nieuws, activiteiten, bibliotheek, gestelde vragen, winkel, advertenties, eerste stenen en Kwartaalblad.

De meer statische rubrieken, als Scholen, Hoorns biografisch Woordenboek, Bedrijven, Digitale boeken en Kroniek  worden door de webmaster onderhouden, waarbij de inhoud door specifieke redacteuren wordt aangeleverd.  Het kunnen werken met PHP en MYSQL is een must. Het jaarlijks verzorgen van de statistische gegevens met Google analytics en het contact met de provider is daarbij een specifieke taak. 

Hier staat een uitgebreide taakverdeling. 

 

Nieuwsarchief